Повідомити про помилку

«Велике будівництво» до 2024 року відремонтує 24 000 км доріг – Мінінфраструктури

3 листопада 2021 09:43
Зеленський
views 916
shares 1
comments 4
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У плани програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» входить до 2024 року збудувати та відремонтувати 24 000 км доріг основних транспортних напрямків, до яких входить, у тому числі, й будівництво нової Київської обхідної дороги (КОД).

Про це стало відомо під час міжнародного конгресу «Дороги майбутнього». Детальніше про досягнення та подальші плани «Великого будівництва» розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков на своїй сторінці у Facebook.

«Коли держава інвестує в інфраструктуру, вона очікує отримати не лише нові дороги, мости, школи, аеропорти чи потяги. Кожен об'єкт — це нові робочі місця в конкретному регіоні», — написав Кубраков.

За його даними, за два роки реалізації програми «Велике будівництво» у дорожній сфері було створено 100 000 нових робочих місць, при цьому мінімальна зарплата в галузі становить уже 11 000 гривень, що вдвічі більше за середні показники в інших галузях.

Поліпшенню становища у сфері дорожнього будівництва та ремонту сприяла реформа, що проводиться впродовж дії «Великого будівництва», та вихід на ринок серйозних гравців, у тому числі зарубіжних. За даними міністра, сьогодні в Україні працює вже близько 20 великих компаній.


«Українські дорожники та мостобудівники вже не працюють на радянській техніці. Це результат того, що дорожній ринок довірився державі у 2019 році і почав інвестувати в обладнання та людей», — зазначив Кубраков.

Завдяки нещодавній реформі ДАБІ, яка дозволила перевести в онлайн подачу документів та отримання дозволів на будівництво, «Велике будівництво» надалі зможе відмовитися від поточних середніх ремонтів та перейти до капітальних, чого раніше підрядники уникали.

Для завершення реформи, за словами міністра, необхідно ухвалити два законопроєкти, які зроблять умови роботи ще більш цивілізованими — №2234, що регулює ціноутворення, та №5655, який передбачає переведення в онлайн усієї будівельної сфери.

Також необхідно завершити сертифікацію Укравтодору за міжнародними стандартами CIPS у галузі закупівель та запобігання корупції в рамках спільного проєкту з ЄБРР.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що за два роки програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» в Україні, крім дорожнього будівництва, було також збудовано та реконструйовано 215 дитячих садків та шкіл.

Коментарі

Інші новини по темi