Повідомити про помилку

У 2024 році потяги Інтерсіті курсуватимуть до усіх обласних центрів – Мінінфраструктури

10 листопада 2021 12:21
велике будівництво
views 303
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Швидкісне залізничне сполучення між усіма обласними центрами буде забезпечено до кінця 2024 року.

Про це було заявлено в ході форуму «Велике будівництво: нова залізниця», передає пресслужба Міністерства інфраструктури.

«До кінця 2024 року в усі обласні центри має доїжджати поїзд Інтерсіті. Щоб досягнути цієї цілі, ми розгортаємо масштабну електрифікацію колій», — заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він нагадав, що за попередні 8 років по всій країні було електрифіковано лише 23 км залізничних колій. Тоді як до 2024 року заплановано електрифікувати щонайменше 500 км.

«Це дозволить налагодити швидкісні міжрегіональні сполучення та запустити нові маршрути формату Інтерсіті+ до понад 10 обласних центрів країни, серед яких Ужгород, Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Суми, Кропивницький, Маріуполь, Миколаїв, Херсон», — підкреслив Кубраков.

Так, у пріоритеті на наступний рік — електрифікація напрямків Долинська – Миколаїв – Колосівка, Ворожба – Суми  та Житомир – Новоград-Волинський.

За даними Мінінфраструктури, цього року вдалося розпочати низку важливих проєктів. Зокрема, в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» було запущено в роботу 6,5 км дільниці Чорноморська — Берегова, що використовується найбільшими морськими портами України. Будівництво та електрифікація другої головної колії дільниці дозволило підвищити її пропускну спроможність до 60 пар поїздів на добу.

До кінця цього року завершиться електрифікація маршруту Київ — Васильків-2 протяжністю 11 км.

«Організація такого сполучення дозволить переорієнтувати значний пасажиропотік на цьому напрямку з автомобільного на залізничний транспорт», — зазначили у міністерстві.

У 2022 році планується завершити електрифікацію за маршрутом Черкаси — станція ім. Т. Шевченка протяжністю 30,4 км. Модернізація колій дозволить скоротити час у дорозі на 40 хвилин.

Крім цього, тривають роботи з електрифікації маршруту Ковель – Ізов – Держкордон.

Нагадаємо, раніше у присутності Президента Володимира Зеленського Міністерство інфраструктури та Укрзалізниця уклали меморандум із швейцарською компанією Stadler. В рамках угоди планується залучити  до 500 мільйонів євро на розвиток сектору залізничного транспорту в Україні.

Коментарі

Інші новини по темi