Повідомити про помилку

«Велике будівництво» забезпечить мережею нових доріг та сучасним залізничним сполученням, — ЗМІ

24 листопада 2021 15:01
великебудівництво
views 211
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Програма «Велике будівництво» президента Володимира Зеленського активно розвиває шляхи, якими туристи можуть мандрувати Україною. Зокрема, в рамках програми триває масштабна розбудова дорожньої інфраструктури. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

«У нас багато нових проєктів для покращення туристичної інфраструктури, зокрема щодо запуску нових автомобільних та залізничних міжнародних маршрутів», — заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Так, за період з 2019 року до кінця 2021 року в рамках програми буде відновлено 13 тис. км доріг по всій країні. А до кінця 2024 року планують зробити 24 тис. км – це майже усі дороги державного значення.

Серед головних проєктів програми — будівництво нової траси М-30. Автошлях протяжністю 1400 км з'єднає схід і захід країни, його планують завершити найближчим часом.

Також будують трасу Н-31 Дніпро-Решетилівка — автобан, завдяки якому час на подолання маршруту з Дніпра до Києва скоротиться майже на дві години.


Триває відновлення доріг до заповідників України, а проєкт «Мале Карпатське коло» з'єднає новими трасами курорти на території Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей із державним кордоном.

«Проєкт з будівництва доріг в Україні потрібен для того, щоб ці дороги були. Тому що я вважаю, що до мене вони нормально не будувалися – у тому темпі, в тій якості. Я вважаю, що це державницька позиція. Це одна з моїх обіцянок. Дороги повинні бути вітриною нашої країни», – наголошував президент Володимир Зеленський.

«Велике будівництво» розпочалося і на залізниці. До 2024 року по всій Україні планується електрифікувати щонайменше 500 км колій, що розширить мережу швидкісних потягів «Інтерсіті+» до понад 10 додаткових областей. Найближчим часом також очікується запуск проєкту City Express у Києві, Харкові та Дніпрі.

Паралельно тривають роботи з інтеграції в єдину швидкісну мережу Чернівців та Маріуполя та запуск високошвидкісного пасажирського маршруту Київ-Варшава. 

Нова інфраструктура вже має позитивний вплив на туристичну галузь, вважають журналісти.

«За 9 місяців цього року до України вже приїхали 3 мільйони іноземців – це на 12,6% більше, аніж за аналогічний період 2020 рік», — пояснили у ЗМІ.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що оновлення залізниці стане наступним важливим напрямком програми «Велике будівництво».

Коментарі

Інші новини по темi