Повідомити про помилку

Офіс Президента запустив унікальний освітній онлайн-проєкт «Чорнобиль. Подорож»

22 листопада 2021 12:01
великебудівництво
views 485
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У мережі запустили освітньо-комунікаційну платформу «Чорнобиль. Подорож„, завдяки якій користувачі можуть здійснити інтерактивну подорож у просторі та часі, побачити сучасну Прип'ять, покинуті села Полісся та дізнатися про Чорнобильську трагедію з перших вуст. На сайті також представлені розсекречені документи та наукові дослідження.

Платформа створена з ініціативи Офісу Президента України. Вона стала продовженням мультимедійної виставки, відкритої на ВДНГ до 35-річчя Чорнобильської катастрофи, повідомили в ОП.

Сайт «Чорнобиль. Подорож» створений за принципами скролітелінгу – це безперервна розповідь з мультимедійними елементами, що активуються під час гортання й натискання.

На сайті у блоці «Люди» на користувачів чекають історії свідків, сучасників аварії на ЧАЕС.


«Варто звернути увагу на інший бік Чорнобиля – на мужність та самовідданість героїв, які майже голіруч протистояли цій катастрофі. Понад 600 тисяч людей брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Багато з них віддали своє життя та здоров'я заради життя інших та безпеки майбутніх поколінь. Ми маємо зберегти пам'ять про них та передати її нашим дітям та онукам. Щоб більше ніколи не допускати подібних катастроф на нашій планеті», – зазначив Президент Володимир Зеленський.

Як розповів заступник керівника ОП Кирило Тимошенко, цього року з ініціативи Президента Володимира Зеленського у Чорнобильській зоні починають втілювати інфраструктурні проєкти та запроваджують новітні технології. За його словами, важливо, щоб Чорнобиль став не місцем забуття, а точкою розвитку та правильних висновків.

«Важливо відкривати таємниці Чорнобиля та передавати ці знання наступним поколінням. Тут має цінність кожна історія, кожен спогад людей у надзвичайних обставинах, свідчення ліквідаторів, науковців, інженерів, колишніх чиновників, військових та всіх, хто має що сказати», – наголосив Тимошенко.

На сайті передбачена спеціальна форма, через яку свою історію про Чорнобиль може написати кожен бажаючий.

Проєкт створили Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, Держагентство з управління зоною відчуження та Міністерство культури та інформаційної політики.

У 2021 році у рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» стартував ремонт доріг у Чорнобильській зоні. З 2015 до 2019 року кількість туристів там збільшилася з 8 до 124 тис., з них майже 80% є іноземцями.

Коментарі

Інші новини по темi