Повідомити про помилку

Зеленський: Укрзалізниця закупить 500 пасажирських вагонів за програмою «Велике будівництво»

9 листопада 2021 12:31
Зеленський
views 254
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Укрзалізниця оновлює парк пасажирських вагонів: у найближчі 2 роки компанія закупить 500 одиниць пасажирських вагонів на додачу до отриманих у 2021 році.

Про це під час форуму «Велике будівництво: нова залізниця» заявив президент Володимир Зеленський, передає Інтерфакс-Україна.

«Цьогоріч Укрзалізниця отримає 20 нових спальних вагонів — перші з анонсованої сотні (нових пасажирських вагонів – ред.). У планах — за два наступні роки побудувати ще 500 таких вагонів. Це сучасні 500 наших, українських купейних вагонів, за які не соромно», — сказав президент.

Володимир Зеленський зазначив, що наразі Укрзалізниця закуповує приміські потяги для проєкту City Express, який має забезпечити зручне сполучення між найбільшими містами України та навколишніми населеними пунктами.

Згідно з контрактом, Крюківській вагонобудівний завод в рамках програми «Велике будівництво» має побудувати і поставити Укрзалізниці 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю у колісному кріслі та купе начальника поїзда.

1 жовтня УЗ отримала перші 5 купейних вагонів, замовлених на Крюківському заводі коштом держбюджету, а до кінця року отримає ще 15 таких вагонів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявляв, що розвиток залізниці є одним з пріоритетів програми «Велике будівництво». Зокрема, йдеться про оновлення вагонів, запуск нових маршрутів «Інтерсіті» та City Express, зручне приміське сполучення тощо.

Коментарі

Інші новини по темi