Повідомити про помилку

Велика Британія надасть Києву додатково близько 1,2 млрд доларів військової допомоги

30 червня 2022 10:59
Події
views 690
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Уряд Великої Британії вирішив практично подвоїти військову допомогу Україні через її боротьбу з російським вторгненням. Країна надасть Києву додатково 1 млрд фунтів стерлінгів (близько 1,2 млрд доларів). 

Про це офіційно повідомив президент України Володимир Зеленський. Він подякував Британії за таку підтримку.

«Дякую прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону за виділення додаткового 1 млрд фунтів стерлінгів на безпекову допомогу. Велика Британія – наш справжній друг і стратегічний партнер. Цінуємо послідовну лідерську підтримку України у протидії російській агресії», – зазначив Зеленський.



Як повідомляло 29 червня агентство Bloomberg, Велика Британія майже подвоїть свою військову підтримку Україні. Країна виділить ще 1,2 млрд доларів, щоб Україна могла перейти в контрнаступ.

Видання повідомляє, що про збільшення фінансування Борис Джонсон оголосить на саміті НАТО в Мадриді 30 червня. 

Допомога буде спрямована на системи ППО, дрони, обладнання для радіоелектронної боротьби та тисячі одиниць життєво важливого спорядження для українських солдатів.

В офісі Джонсона повідомили, що додаткове обладнання є першим кроком до того, щоб Україна могла перейти в наступ проти російських військ. Минулого тижня Велика Британія також оголосила про нову програму підготовки українських збройних сил.

Увага!

Найоперативніші новини зараз на нашому телеграм каналі https://t.me/site_ua

Приєднуйтеся! Слава Україні. Разом переможемо! 

Коментарі

Інші новини по темi