Повідомити про помилку

Україна безкоштовно отримала ще 3 млн доз вакцини Moderna

7 листопада 2021 14:06
Події
views 100
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

7 листопада Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 млн 930 тис. 300 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва компанії Moderna. 

Україна отримує вакцини безкоштовно у межах COVAX – ініціативи солідарності міжнародної спільноти, щоб сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко нагадав, що 11 млн українців отримали принаймні одну дозу вакцини від COVID-19.

«Сьогодні вакцинація – це у першу чергу відповідальність кожного перед собою та оточуючими. Держава зробила все для того, щоб українці мали можливість вакцинуватися та навіть обирати вакцини. Moderna — це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію», – сказав Ляшко.

Загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив 7 млн 415 тис. 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

Вакцинуватися від COVID-19 можуть усі дорослі та діти від 12 років. Життєво важливо, щоб щеплення якомога швидше отримали люди з хронічними захворюваннями (діабет, онкологія, бронхіальна астма, серцево-судинні захворювання, хронічні хвороби нирок, пацієнти на гемодіалізі) та вагітні жінки, які можуть серйозно постраждати внаслідок захворювання. Єдине справжнє протипоказанням до щеплення від COVID-19 – анафілактичний шок на першу дозу вакцини.

 

 

Коментарі

Інші новини по темi