Повідомити про помилку

Розслідування Bellingcat про затримання «вагнерівців» вийде на початку наступного тижня

13 листопада 2021 16:59
Події
views 1060
shares 21
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat наступного тижня оприлюднить розслідування про зрив спецоперації щодо «вагнерівців». Російських найманців затримали у Білорусі в 2020 році, а потім передали Москві. Про це Міжнародна група розслідувачів написала у своєму твіттері. 

«На початку наступного тижня буде опубліковано наш довгоочікуваний звіт „Вагнергейт“, у якому будуть деталі того, що призвело до арешту 33 підозрюваних російських найманців у Білорусі в липні 2020 року„, – написали вони. 


Йдеться саме про текстову версію. Додатково розслідувачі випустять ще два документальні фільми. Першим вийде короткий, а згодом двогодинний фільм, але його випустять не раніше ніж 2022 року.

Нагадаємо, що 29 липня 2020 року в Білорусі силовики повідомили про затримання 33 бойовиків неофіційної приватної військової компанії «Вагнер». Попри запити України про екстрадицію бойовиків, білоруська влада передала їх РФ.

СБУ підтвердила причетність до спецоперації щодо «вагнерівців» у суді. А у тимчасовій слідчій комісії уточнили, що йдеться не про спецоперацію, а про спеціальні заходи.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi