Повідомити про помилку

В Україні почали виробляти міні ЕКГ для виявлення прихованих порушень ритму серця

18 листопада 2021 16:53
інновації
views 1249
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідає «24 канал» з посиланням на пресслужбу компанії.

Українська компанія IMESC анонсувала випуск мініатюрного пристрою-наліпки (холтера) для запису довготривалих електрокардіографій (ЕКГ) на медичний ринок України.

Розробку назвали Holter Patch. Виробники називають виріб новим поколінням холтер ЕКГ з високою мобільністю та якісним записом ЕКГ сигналу.

Прилад здійснює так званий холтерівський моніторинг, - безперевний запис електрокардіограми протягом 24-48 годин. Широко застосовується для діагностики ішемічної хвороби серця, порушень ритму та провідності серця, а також оцінки ефективності лікування серцево-судинних захворювань.

Для проведення добового моніторингу використовують невеликий реєстратор (вагою 80 грам) , який пацієнт носить з собою ( на ремені через плече або на поясі).

Розробка українців ременів не потребує. Апарат тримається просто на мембранах-наліпках.

«Завдяки формфактору у вигляді наліпки, з універсальним кріпленням для одноразових електродів, Holter Patch майже непомітний під одягом. Він дозволяє записувати ЕКГ та контролювати частоту серцевих скорочень під час щоденної активності, фізичних навантажень чи сну без будь-якого зайвого дискомфорту», — зазначають в компанії.

Компанія розробила власне програмне забезпечення для пристрою. У IMESC наголошують, що воно запезпечує найвищу точність автоматичного аналізу ритму серця людини завдяки алгоритмам штучного інтелекту.

«Holter Patch – це чудове поєднання комфорту і практичності. Можливість використання звичайних одноразових електродів суттєво зменшує вартість дослідження та робить його доступним для будь-яких медичних закладів„,– поділився директор з продажів компанії IMESC Станіслав Тесленко.

Коментарі

Головне