Повідомити про помилку

На Далекому Сході РФ пропав з радарів АН-26. ЗМІ заявили, що літак знайшли, а потім спростували це

22 вересня 2021 19:17
Події
views 1656
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Вдень російські ЗМІ повідомили про зникнення ітака АН-26 в Хабаровському краї.

Відомо, що літак-лабораторія проводив технічний політ на відстані 40 кмвід Хабаровська і займався перевіркою наземних засобів зв'язку і радіолокаційного обладнання, проте члени екіпажу раптово перестали виходити на зв'язок.

Передбачається, що на борту знаходяться шість чоловік. На пошуки вилетів вертоліт Мі-8 Росавіації.

При цьому «РИА Нововсти» з посиланням на екстрені служби заявили, що літак, за попередніми даними, належить компанії «Льотні перевірки і системи». Також повідомляється, що однією з імовірних причин надзвичайної ситуації з судном-лабораторією є погана погода. У числі основних версій також розглядається помилка пілотування. Компанія «Льотні перевірки і системи» виконує 90% усіх перевірок аеропортів та аеродромів в Росії. О 18.45 за місцевим часом (11.45 за Києвом) літак перестав виходити на зв'язок.

Літак облітав злітно-посадочні смуги місцевого аеродрому та про неполадки не доповідав. Сигналу аварійного радіомаяка в МНС не зафіксували.

Читайте також: Росія втратила четвертий військовий літак за 2 тижні: водночас це другий МіГ-29 за тиждень

Як писали «Известия„, літак знайшли, однак інформацію невдовзі спростували.

МНС РФ припинило пошуки борту через погршення погодних умов.

Нещодавно в Росії сталася катастрофа з Ан-26 — судно перестало виходити на зв'язок 6 липня. Літак прямував з Петропавловська-Камчатського в селище Палана. На борту знаходилися 22 пасажири і шість членів екіпажу, ніхто з них не вижив. Уламки знайшли в чотирьох кілометрах від аеропорту. В авіакомпанії заявили, що літак пройшов техогляд за тиждень до аварії. Пріоритетною версією краху вважається помилка екіпажу.

Коментарі

Інші новини по темi