Повідомити про помилку

В російській Арктиці на навчаннях загинув ексзаступник директора ФСБ голова МНС РФ Зінічев

8 вересня 2021 15:18
Події
views 1915
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розповідають російські ЗМІ з посиланням на пресслужбу МНС РФ.

«МНС Росії з великим сумом повідомляє, що Євген Зінич трагічно загинув при виконанні службового обов'язку, перебуваючи на міжвідомчих навчаннях із захисту від НС арктичної зони, рятуючи життя людини„, — йдеться в повідомленні.

Зінічев загинув, намагаючись врятувати кінорежисера Олександра Мельника, який працював на місці проведення навчань, уточнили в відомстві. За даними МНС, Мельник приїхав в Норильськ, щоб вибрати місця для зйомок документального фільму про розвиток Арктики і Північний морський шлях. Режисер також загинув.

Напередодні МНС повідомляло про початок дослідно-дослідних навчань в арктичній зоні. Вони стартували в семи регіонах. Навчання, як повідомляли у відомстві, спрямовані на відпрацювання сценаріїв ліквідації надзвичайних ситуацій на воді і суші. Відомство відпрацьовувало розлив нафти у Арктиці, спалах сибірської виразки, пожежу на плавучій АЕС та аварію на секретному підводному об'єкті.

Останнє повідомлення про міністра прес-служба МНС опублікувала 8 вересня о 5:31 по московському часу. У ньому йшлося про те, що Зінич був в Красноярському краї, де перевірив хід будівництва нової пожежної частини в Норільську.

Зінічев очолював МНС з 2018 року. Йому було 55 років. Це перший в Росії випадок смерті чинного міністра уряду.

З 1987 по 1991 рік Зінічев служив в КДБ СРСР, а потім — в російських органах безпеки. З 2006 року Зінічев був в особистій охороні президента і супроводжував його в робочих поїздках.

У 2014 році він був призначений заступником керівника Служби по боротьбі з тероризмом ФСБ Росії, а в 2015 році став начальником управління ФСБ Росії по Калінінградській області.

У 2016 році чиновник кілька місяців займав пост тимчасово виконуючого обов'язки глави Калінінградській області, а потім став заступником директора ФСБ.

Коментарі

Інші новини по темi