Повідомити про помилку

В ОГП підписали клопотання про арешт Петра Порошенка

24 грудня 2021 17:10
Події
views 1512
shares 17
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Прокуратура проситиме суд взяти під арешт п'ятого президента України Петра Порошенка. Відповідне клопотання погодив сьогодні Офіс генерального прокурора.

ОГП в коментарі Укрінформу підтвердили, що погодили клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенка у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.

«Офісом генпрокурора погоджено клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для підозрюваного Порошенка з альтернативою застави 1 млрд гривень», — йдеться в повідомленні.

Адвокати Порошенка заявили, що їм невідомо, чи подавав ОГП клопотання до Печерського райсуду про його затримання та чи приймав цей суд відповідне рішення. Однак вони не виключають, що це може бути правдою.

«Нам поки невідомо, чи ухвалив суд Печерський чи якесь інше рішення про арешт Петра Порошенка. Ми орієнтуємося на інформацію у ЗМІ, зокрема російські ЗМІ, які цю новину підхопили, ніби таке рішення вже ухвалено», — зазначив Ілля Новіков.


Його колега Ігор Головань додав, що з юридичного погляду це абсолютний абсурд, оскільки це порушує закон, Конституцію, норми КПК, які регулюють порядок вчинення таких дій щодо народного депутата. У разі слідчий суддя зобов'язаний заздалегідь повідомляти народного депутата про розгляд таких клопотань.

Він додав, що захисники п'ятого президента вимагатимуть притягнення до відповідальності всіх, хто міг брати участь у таких беззаконнях.

Крім того, у Печерському райсуді столиці відбулося закрите засідання, під час якого слідчий суддя розглянув та погодив клопотання прокуратури про надання дозволу на затримання Порошенка для доставки до суду, де вже має відбутися обрання йому запобіжного заходу.

Відомо, що наразі Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Європі. Він має повернутися в Україну в середині січня.

Нагадаємо, Порошенку інкримінують державну зраду та фінансування тероризму. Він став фігурантом справи про контрабанду вугілля з тимчасово окупованого Донбасу. Разом з ним по справі проходять нардеп Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики Володимир Демчишин, а також Сергій Кузяра.

Медведчук та Порошенко, за версією слідства, змовилися та розробили схему постачання вугілля з ОРДЛО, замість альтернативних закупівель в ПАР. Демчишин, як встановили правоохоронці, призначив бойовиків керівниками двох вугільних підприємств в ОРДЛО та примусив «Центренерго» укласти з ними договори. Кузяра виступав посередником.

Завдяки цій схемі проросійські бойовики з так званих «ЛНР» та «ДНР» були профінансовані на понад 200 млн гривень.

Коментарі

Інші новини по темi