Повідомити про помилку

В Іллі Киви конфіскують 1,2 млн грн доходу від жомової ями, — рішення суду

13 серпня 2021 18:34
САП
views 1543
shares 46
comments 6
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

13 серпня Вищий антикорупційний суд ухвалив конфіскувати в нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви 1,2 млн грн, які він вказав як дохід від аренди жомової ями в декларації за 2019 рік. Нагадаємо, журналісти «Бігус.інфо» перевірили жомову яму на Полтавщині, та встановили, що вона справді існує, втім — не використовується та поросла бур'янами.

Слідчі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури встановили, що нардеп здав чужу яму для відходів від виробництва цукру в оренду фіктивній фірмі.

У САП підкреслили, що вперше було задоволено позов про цивільну конфіскацію у зв'язку з декларуванням.

«13 серпня 2021 року ВАКС задовольнив позов виконувача обов'язків начальника відділу управління САП Демківа Д.М. про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн грн, що належать народному депутату України та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави.», — заявили в антикорупційній прокуратурі.

ВАКС визнав гроші, вказані нардепом від ОПЗЖ Іллею Кивою у декларації, отриманими у протиправний спосіб.

«Встановлено, що нардеп, попри те, що він не є власником об'єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав вищевказане майно в оренду суб'єкту господарювання з ознаками фіктивності»,- наголосили в САП.
Зазначимо, з 2020 року нардеп Кива припинив вказувати жомову яму в декларації.

Коментарі

Інші новини по темi