Повідомити про помилку

В Австрії на довічне відправили вбивцю свідка у справах теракту під Еспресо.TV та замаху на Окуєву

7 серпня 2021 12:53
Події
views 459
shares 17
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Австрія засудила до пожиттєвого ув'язнення росіянина, який вбив чеченця Маміхана Умарова на початку липня минулого року.

Суд округу Корнойбург на околиці Відня ухвалив відправити на довічне ув'язнення громадянина Росії, також етнічного чеченця, який скоїв убивство Умарова.

Маміхан Умаров проживав у Австрії під вигаданим ім'ям Мартін Бек з 2005 року. Він вважався особистим ворогом чеченського диктатора Рамзана Кадирова.

Умаров проходив головним свідком у справі про напад на ветерана україно-російської війни Аміну Окуєву і її чоловіка Адама Осмаєва (30 жовтня 2017 року невідомі розстріляли їхнє авто під Києвом — Окуєва загинула, Осмаєв зазнав поранення).

Також він був головним свідком теракту під телеканалом Еспресо.TV. 25 жовтня 2018 року під телеканалом стався вибух. Його було кваліфіковано як замах на народного депутата VIII скликання Ігоря Мосійчука. В результаті вибуху загинув його охоронець та помічник, 31-річний Руслан Кушнір та 36-річний підполковник Михайло Морміль.

«Анзор співпрацював з Національною поліцією України. Був допитаний як свідок і передав слідчому Нацполіції записи розмов чеченських високопосадовців які замовляли моє, Аміни Окуєвої та Адама Осмаєва вбивства», — прокоментував загибель Маміхана Умарова Мосійчук у день вбивства, називаючи того за псевдо «Анзор з Відня».

Теги

Коментарі

Інші новини по темi