Повідомити про помилку

Сенат США ухвалив найдорожчий в історії бюджетний план: понад $3,5 трлн

11 серпня 2021 14:54
Події
views 220
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це розпоідає The New York Times.

Проект передбачає розширене фінансування програми Medicaid (держпрограма меддопомоги нужденним, — ред.), надання безкоштовної дошкільної освіти та громадських коледжів. Також в бюджетний план заклали фінансування програм зі зміни клімату.

11 серпня Сенат зробив серйозний крок  до запровадження масштабного розширення національної мережі соціального забезпечення, затвердивши проект бюджету в розмірі 3,5 трильйона доларів за партійними принципами, який дозволив би демократам фінансувати зміни клімату, охорону здоров'я та освіту, одночасно збільшуючи податки для заможних людей та корпорацій.

Після неочікуваного двопартійного схвалення інфраструктурного пакету в 1 трильйон доларів напередодні, 10 серпня, схвалення республіканців дозволяє демократам Сенату створити експансивний пакет, який відповідатиме решті економічної програми президента Байдена на 4 трильйони доларів. 

Проект, який може запустити найбільше за майже шість десятиліть розширення федеральної системи безпеки, чекає непростий шлях, оскільки демократи прагнуть доопрацювати його та перетворити на закон, який вимагатиме від них голосів прогресивних і помірних крил партій.

 

Коментарі

Інші новини по темi