Повідомити про помилку

Ляшко пропонує запровадити обов'язкову вакцинацію вчителів та держслужбовців. Уряд підтримав

22 вересня 2021 15:22
Події
views 284
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну.

«Пропонуємо розпочати впровадження обов'язкових профілактичних щеплень від COVID-19, зокрема для працівників закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їхніх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій„, — заявив глава МОЗ Віктор Ляшко на засіданні.

За його словами, такий підхід передбачає чинне законодавство.

«Стаття №12 закону про захист населення від інфекційних захворювань передбачає, що працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників чи подальшого розповсюдження ними інфекційних захворювань, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних захворювань„, — сказав Ляшко.

Глава МОЗ зауважив, що Європейський суд з прав людини у квітні цього року підтвердив положення нашого національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах і не суперечить конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Також, на засіданні Кабміну було визначено, що:
▪️ за підробку COVID-сертифікатів вводиться кримінальна відповідальність: штраф до 170 тис. грн або 3 роки позбавлення волі;
▪️ заклади освіти, в яких не вакциновано 80% співробітників таки продовжать роботу в онлайн-форматі

Коментарі

Інші новини по темi