Повідомити про помилку

У ДБР не виключають версію умисного вбивства судді Писанця

17 вересня 2021 12:31
Суспільство
views 368
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Державному бюро розслідувань не виключають версію умисного вбивства судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця. Слідство перевіряє всі можливі версії. Про це повідомляє в.о. директора ДБР Олексія Сухачова.

«Зареєстровано кримінальне провадження за статтею „умисне вбивство“. Ми провели невідкладні слідчі дії та провели слідчий експеримент за участю осіб, які перебували безпосередньо на місці події у той час, коли це сталося», — розповів Сухачов.

Він повідомив, що вже проведено судово-медичну експертизу, призначено ще декілька експертиз, за результатами яких відпрацьовуватимуть слідчі версії.

«Усі учасники події перебувають у комунікації зі слідчими, тобто через дуже короткий проміжок часу ми поставимо крапку в цьому провадженні», — наголосив Сухачов.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи означає це перевірку всіх обставин, щоб виключити умисне вбивство, в. о. директора ДБР сказав: «Будуть перевірені всі можливі версії слідства. Про виключення версії навмисного вбивства я наразі не поспішав би стверджувати».

При цьому Сухачов додав: «Якщо будуть отримані вагомі докази для підтвердження тієї чи іншої версії та виникне відповідна потреба — обговорюватимемо зміну кваліфікації».

Нагадаємо, суддю Печерського районного суду міста Києва Віталія Писанця знайшли мертвим у селі Погреби. За фактом смерті судді правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Києві.

Віталій Писанець був суддею Свердловського міськсуду Луганської області з 1998 по 2011 роки, а з 2011 по 2015 роки працював головою зазначеного суду. У 2015 році указом президента України Писанець був переведений до Печерського райсуду Києва.

У столичному суді Писанець, серед іншого, був слідчим суддею справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Коментарі

Інші новини по темi