Повідомити про помилку

Антон Швець: Українські журналісти проводять розслідування з метою закриття великого бізнесу в росії

2 серпня 2022 19:17
Події
views 5073
shares 32
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Українські волонтери та журналісти проводять розслідування з метою закриття великого бізнесу в росії, успішним прикладом такої роботи є припинення діяльності французької компанії Thales, яка обслуговувала російські банки, заявив боєць ЗСУ, до 24.02.2022 член політради Демократичної Сокири Антон Швець в ефірі "Obozrevatel.TV". Про це повідомляє пресслужба ДемСокири.

Швець розповів, що багато волонтерів працюють на інформаційному фронті та роблять розслідування.

«Багато журналістів розслідують діяльність компаній, які не вийшли з рф, або заявляють, що вийшли», - заявив він.

Французька компанія Thales була постачальником для російського ВПК в обхід санкцій, та припинила цю діяльність в 2020 році. Однак частина компанії досі продовжувала обслуговувати російські банки.

«Ми, як журналісти, передали виданню Le Parisien інформацію про банківську діяльність концерну Thales, який був монополістом на росії, обслуговував 80% російських банків, включно з підсанкційними банками, банками, які працювали в окупованому Криму, і які обслуговували путінський режим», — сказав Швець.

За його словами, технології Thales є критичними для російської банківської системи.

«Зараз, коли Thales вирішив остаточно вийти з росії, російський Центробанк намагається створити нові техумови, аби російські компанії створили якісь замінники», — зазначив він.

Антон Швець підкреслив, що резонансний матеріал Le Parisien про діяльність компанії Thales в росії став можливим завдяки тому, що об'єднались сотні людей, які досліджували це питання та домоглись оприлюднення інформації.


«Я думаю, що керівництво Франції навіть не усвідомлювало, наскільки впливовим є Thales для банків росії», — зазначив Антон Швець.

Він додав, що для французької делегації вихід статті Le Parisien став «справжньою бомбою» і мав суттєве значення під час переговорів.

Нагадаємо, на п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення росії в Україну французька компанія Thales оголосила про припинення роботи на ринку країни-окупанта. Раніше група обслуговувала 20 російських банків.

Коментарі

Інші новини по темi