Повідомити про помилку

Україна просить ОБСЄ скликати термінові позачергові консультації ТКГ щодо визнання «ЛДНР»

15 лютого 2022 20:48
Політика
views 434
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Україна просить ОБСЄ скликати термінові позачергові консультації Тристоронньої контактної групи. Зокрема, через можливе визнання Росією так званих Донецької та Луганської «народних республік». Про це повідомляє пресслужба української делегації в ТКГ.

«У зв'язку з сьогоднішнім зверненням російського парламенту про визнання так званих „ЛДНР“, делегація України в Тристоронній контактній групі звернулася до Спеціального представника чинного глави ОБСЄ в Україні, представника ОБСЄ в ТКГ з ініціативою терміново скликати позачергові консультації ТКГ», — йдеться в повідомленні.

У пресслужбі нашої делегації зазначили, що під час термінових консультацій Україна хоче дізнатися від російської делегації, яка в них позиція щодо рішення Держдуми РФ.


Наша делегація в ТКГ також хоче знати, які подальші кроки заплановано в Росії у зв'язку з такими результатами голосування російських депутатів.

Зазначається, що українська сторона переговорів уже звернулася з ініціативою проведення термінового засідання до представника ОБСЄ в ТКГ.

Нагадаємо, що постанову про «визнання» «Л/ДНР», підтриману Держдумою, тепер відправлять на розгляд президенту РФ Володимиру Путіну.

Вже відомо, що він заявив, що РФ «має все зробити, щоб вирішити проблеми Донбасу». А канцлер Німеччини Олаф Шольц відповів йому, що визнання «Л/ДНР» стане політичною катастрофою та абсолютним порушенням Мінських угод.

Коментарі

Інші новини по темi