Повідомити про помилку

Україна хоче збільшити імпорт газу зі Словаччини: Зеленський провів телефонну розмову з Чапутовою

4 лютого 2022 17:22
Події
views 205
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Україна має намір збільшити обсяги імпорту газу зі Словаччини. Очікується, що сторони домовляться про гарантовані потужності, які дозволять на постійній основі отримувати більше газу. Про це повідомляє сайт президента.

Повідомляється, що сьогодні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою. Співрозмовники обмінялися думками щодо безпекової ситуації навколо нашої держави.

Володимир Зеленський поінформував про ініціативи української сторони стосовно активізації переговорного процесу в межах Нормандського формату та виконання Мінських домовленостей.


Лідери торкнулися питання взаємодії між Україною та Словаччиною у безпековій сфері. Президент України високо оцінив підтримку з боку Словаччини європейських та євроатлантичних прагнень нашої держави. Окрему увагу під час розмови було приділено питанням енергетичної безпеки.

«На тлі безпекових ризиків, пов'язаних з будівництвом „Північного потоку – 2“, важливою є тісна взаємодія України й Словаччини з метою посилення безпеки енергопостачання», – наголосив Володимир Зеленський.

Було домовлено провести переговори на рівні профільних відомств стосовно збільшення гарантованих потужностей для транспортування природного газу на постійній основі в напрямку Словаччина – Україна.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації з COVID-19 в Україні та Словаччині й заходів з протидії поширенню пандемії.

Коментарі

Інші новини по темi