Повідомити про помилку

В Україні дозволили бустерну COVID-вакцинацію для всіх старше 18 років

6 січня 2022 13:26
Події
views 295
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Україна вводить бустерну вакцинацію від COVID для всіх, хто раніше пройшов повний курс. На даний момент мова йде про українців старше 18 років. Про це на Facebook повідомляє міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він пояснив, що «бустер» потрібен, через 6-9 місяців із дати отримання другого щеплення від COVID-19. Для третьої дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина.

Якою вакциною щепитимуть

Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендується вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.


Люди з ослабленим імунітетом, яким зараз вводять додаткову дозу вакцини COVID-19, теж зможуть отримати бустерну дозу, оптимальний період введення від 3 до 6 місяців після додаткової.

Міністр зауважив, що після введення третього щеплення можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб. Згенерувати його можна буде в застосунку Дія орієнтовно наприкінці січня 2022 року. Доти буде чинним сертифікат про попередню повну вакцинацію.

Зазначимо, додаткова доза – робиться для людей з послабленим імунітетом для підвищення захисту. Проводиться не раніше ніж, через 28 днів після другої дози. Наразі проводиться певним категоріям населення. Не продовжує дію сертифікату, лише заноситься в Helsi.

Бустерна доза – третя доза вакцини за стандартами ВОЗ, яка проводиться через пів року після другої дози. Продовжує дію сертифікатів чи генерує новий (в розробці). Дотепер проводилася лікарям і працівникам інтернатів.

Коментарі

Інші новини по темi