Повідомити про помилку

Україна, Велика Британія та Польща домовилися про співпрацю у новому тристоронньому форматі

17 лютого 2022 17:30
Політика
views 451
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Сьогодні, 17 лютого, Україна спільно з Британією та Польщею оголосила про створення нового тристороннього альянсу. Міністри закордонних справ України, Польщі та Британії погодили спільну декларацію. 

Про це Кулеба сказав на спільній пресконференції з державним секретарем Британії Елізабет Трасс, яка транслювалася у Facebook МЗС. Заява опублікована на сайті відомства.

«Наші три країни посилюватимуть спільну роботу для забезпечення стабільності та посилення стійкості України, зміцнюючи демократію на кордоні у Східній Європі», – йдеться у ній.

Три країни працюватимуть разом над просуванням співпраці, яка включає, але не обмежується координацією підтримки міжнародної «Кримської платформи», посиленням співробітництва з питань кібер- та енергетичної безпеки, а також зміцненням стратегічних комунікацій для протидії дезінформації.


«Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії та Республіка Польща продовжуватимуть надавати Україні підтримку, стоячи з Україною в єдності перед обличчям триваючої російської агресії та залишаючись повністю відданими тому, щоб стояти поруч з українським народом у його зусиллях із захисту суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – домовились партнери.

У свою чергу, Трасс зазначила, що Росія заплатить серйозну ціну, якщо йтиме на вторгнення в Україну.

«Я говорила з (міністром закордонних справ РФ Сергієм) Лавровим і донесла меседж, що Росія заплатить, якщо не поважатиме незалежність України. Північний потік не буде завершено… Український народ обрав шлях свободи та світ готовий це підтримати», – підкреслила вона.

Крім того, держсекретар Британії анонсувала збільшення фінансової підтримки України – ще 1 млрд фунтів стерлінгів.

Коментарі

Інші новини по темi