Повідомити про помилку

Майже 60% українців не підтримують балотування Зеленського на другий термін — КМІС

1 грудня 2021 14:21
Політика
views 1244
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це йдеться в свіжому дослідженні Київського міжнародного інституту соціології, проведеного протягом 26-29 листопада. 

Згідно з результатами опитування 58,2% респондентів висловилися проти другого президентського терміну Володимира Зеленського.

Значно менше підтримало перспективу для Зеленського бути очільником держави до 2029 року – 34,3% респондентів.

Не визначилися 6,3% громадян, і 1,2% стверджують, що їм потрібен час на роздуми до виборів.

Водночас за останній місяць з 61,7% до 65,9% зросла частка тих, хто вважає, що справи в країні рухаються в неправильному напрямку. Водночас, з 22,7% до 18,6% знизилася частка тих, хто говорить про правильний напрямок справ.

Дві третини респондентів (65,9%) негативно ставляться до можливого запровадження дистанційного голосування через інтернет, позитивно – 29%. Хоча серед усіх вікових категорій переважає негативне ставлення, але водночас чим молодші респонденти, тим краще ставлення до дистанційного голосування через інтернет.

Серед респондентів більше тих, хто вважає, що у разі вторгнення Росії В. Зеленський не здатний буде ефективно спрацювати як Верховний головнокомандувач – так вважають 51,6% респондентів проти 35,9%, які вважають, що він здатний ефективно спрацювати.

51,6% опитаних не вірять у здатність Зеленського ефективно керувати бороною в разі повномасштабного вторгнення.

35,9% навпакиі вважають, що він здатний ефективно спрацювати під час нападу РФ.

Згідно з результатами опитування, серед респондентів, які знають про спецоперацію із затримання «вагнерівців», найбільше респондентів (37,4%) покладають відповідальність на передачу (злив) інформації з боку вищого політичного керівництва України.

Ще 20,3% респондентів переконані, що це відбувалося через брак професіоналізму і помилки вищого політичного керівництва України.

57,7% українців так чи інакше вважають чинну владу причетною до зриву спецоперації українських спецслужб із затримання бойовиків із російської приватної армії Вагнера. 

11,2% звинувачують у провалі спецоперації непрофесійність і помилки працівників українських спецслужб.

Ще 7.1% звинувачують у цьому російські або білоруські спецслужби (за місяць показники зменшилися на 0,6%). 4,3% респондентів вважають це випадковим збігом обставин – кількість переконаних зросла за місяць з 2,7%.

Згідно з результатами опитування, кількість українців, переконаних у цілеспрямованому зливі інформації, зменшилася на 2,1%. А у браку професіоналізму вищого керівництва стали переконані на 0,6% респондентів більше, ніж минулого місяця.

Коментарі

Інші новини по темi