Повідомити про помилку

Україна святкує День Державного Прапора

23 серпня 2021 08:32
Суспільство
views 248
shares 3
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

23 серпня по всій країні пройдуть заплановані урочистості з нагоди святкування Дня Державного Прапора. Свято відзначається з 2004 року. Указ про святкування підписав другий президент України Леонід Кучма. Рішенням Віктора Ющенка в програму урочистостей було вписане урочисте підняття знамена. 

До цього День Державного Прапора відзначався 24 липня у столиці. В 1990 році 24 липня синьо-жовтий прапор вперше підняли над Київською міськадміністрацією.

24 серпня 1991 після проголошення Акта про незалежність України велике синьо-жовте знамено вперше було внесено до Верховної Ради.

18 вересня постановою президії Верховної Ради України затверджено офіційним символом країни. Пізніше синьо-жовтий закріплено статтею 20-ю Конституції.

У Києві урочисті заходи пройдуть на території Національного музею історії України у Другій світовій війні. 

Ветерани АТО і ООС піднімуть на флагшток найбільший державний прапор. до Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України було встановлено новий тризуб на флагштоку найбільшого державного прапора. Конструкція оновленого тризуба легша і оснащена поворотним механізмом. Сам флагшток зараз є найбільшим в Україні. Його висота становить близько 90 метрів, вага — 32 тонни. Розмір полотнища прапора — 16 на 24 метри.

Цього дня пройде установчий саміт «Кримської платформи» у конгресно-виставковому центрі «Парковий». Делегації 45 країн обговорять шляхи деокупації Криму.

Також 23 серпня вперше відбудеться «Саміт перших леді та джентльменів» на чолі з дружиною президента Оленою Зеленською.  Саміт вітатиме гостей з Бразилії, Ізраїлю, Латвії, Лівану, Литви, Німеччини, Сербії, Коста-Рики, а також представників Європейської ради, ВООЗ та програми «ООН Жінки».

Коментарі

Інші новини по темi