Повідомити про помилку

Україна просить Словаччину та Білорусь допомогу електроенергією

2 листопада 2021 21:21
Економіка
views 228
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про прохання Словаччини допомогти електроенергією розповіли  в Національній енергетичній компанії «Укренерго» в коментарі Бабелю.

«Так, це правда„, — відповіли в «Укренерго».  Пізніше в Національній енергетичній компанії зазначили, що запросили допомогу через виведення в аварійний ремонт двох енергоблоків Бурштинської ТЕС. Орієнтовний обсяг аварійної допомоги склав близько 800 МВт·год.

«У зв»язку зі стрімким підвищенням рівня аварійності генеруючого обладнання на ТЕС компанії ДТЕК, НЕК «Укренерго» звернеться до Державної інспекції енергетичного нагляду України щодо необхідності проведення відповідних перевірок“, — підкреслили в компанії.

Про початок постачання електроенергії до України повідомило білоруське міністерство енергетики.

Водночас  2 листопада з 14:00 у межах договору про аварійну допомогу Білорусь розпочала постачання електроенергії до енергосистеми України потужністю 500 МВт. Воно здійснюватиметься до 21 години.

Як вказують у Білорусі, електроенергію постачають за запитом української сторони. Водночас про довгострокові комерційні контракти (крім укладених раніше) не йдеться.

Раніше „Економічна правда“ з посиланням на власні джерела писала, що уряд розглядає можливість поновлення імпорту електроенергії з Білорусі.

Міністерство енергетики тоді спростувало цю інформацію, заявивши, що імпорт електроенергії з Білорусі (та Росії) не розглядається, а запасів вугілля достатньо для „сталого проходження опалювально-зимового періоду в найкритичніших умовах“.

 

Коментарі

Інші новини по темi