Повідомити про помилку

МЗС Туреччини: Україна має припинити використовувати назву Bayraktar для безпілотників для БПЛА

31 жовтня 2021 15:03
ЗСУ
views 498
shares 0
comments 1
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Україна має припинити використовувати назву Bayraktar для безпілотників, які ЗСУ використовують проти найманців Росії на Донбасі. Хоча вони були виготовлені в Туреччині, але після цього наша країна купила їх, і тому вона повинна відмовитися від турецької назви. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

«Можливо, він був виготовлений в Туреччині, але він належить Україні. Туреччину не можна звинувачувати в цьому. Україна повинна припинити використовувати нашу назву», — сказав Чавушоглу після зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим на полях саміту G20. 

Він пояснив заборону на використання назви тим, що в Україні цю зброю не можна називати турецькою тільки через факт покупки.

«Якщо держава купує його у нас, це вже не турецький продукт. Можливо, він був зроблений в Туреччині, але він належить Україні. Туреччину не можна в чомусь звинувачувати», — заявив він.


За його словами, під час боротьби з тероризмом в країнах Туреччина стикається з різною зброєю з різних країн, у тому числі з Росії.

«Ми ніколи не звинувачуємо Росію. Україна також повинна припинити використовувати нашу назву», — сказав Чавушоглу.

Коментарі

Інші новини по темi