Повідомити про помилку

Україна прийняла ще один евакуаційний рейс з Кабулу: допомогли Ватикану та Канаді

23 вересня 2021 23:56
Події
views 443
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомила заступник мінстра оборони України Ганна Маляр у Facebook.

«У Міжнародному аеропорту „Бориспіль“ зустріли літак з Афганістану. Завершилась успішно чергова операція з повернення громадян України. Операція реалізовувалась за координації президента України, спільно — Офісом президента України, Міністерством оборони(ГУР МОУ)та Міністерством закордонних справ», — написала Маляр.

До України прилетіли 30 громадян України та члени їхніх родин, 9 осіб з правом на постійне проживання, 18 осіб, евакуйованих за запитом Ватикану, 2 особи за запитом Канади.
 
Маляр розповіла, що списки на евакуацію формує МЗС.
 
«Формує їх за запитом. Тобто, коли звертаються люди або інші країни. Чи буде Україна продовжувати роботу з повернення своїх громадян?
Так. Але політична ситуація в Афганістані непроста, тому це складна робота„, — додала вона.
 
Перемовини щодо евакуації українських громадян та членів їхніх родин з Афганістану тривали протягом останніх декількох днів. Їх проводили українські дипломати, представники розвідки, Офісу президента, а також Пакистану, Туреччини, Катару та власне Афганістану.
 
Нагадаємо, таліби дозволили продовжити евакуацію з Кабулу 9 вересня після того як 30 серпня останній військовий США залишив країну.

Коментарі

Інші новини по темi