Повідомити про помилку

Збірна України з футболу у товариському матчі зіграла внічию з командою Болгарії

11 листопада 2021 21:25
Спорт
views 349
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Збірна України в контрольному поєдинку розписала нічию з Болгарією — 1:1. Цей матч став підготовкою до вирішального протистояння проти Боснії і Герцеговини за друге місце в групі відбору на Чемпіонат світу-2022. 

Зазначимо, що вдень 11 листопада на арені виникла невелика пожежа, яка ніяк не завадила проведенню самої гри.

Вперше під керівництвом Петракова команда вийшла на поле у 4 захисники. Вже на 35-й секунді Зінченко міг відкривати рахунок. Також як і у грі Євро-2020 зі шведами, футболіст «Манчестер Сіті» пробив по воротах, але надто неточно.


Обидві команди демонстрували швидкий футбол. М'яч не затримувався в центральному колі, і небезпечні моменти створювалися то в одних, то в інших воріт. Найгостріші атаки виходили у наших футболістів, водночас на вістрі щоразу опинявся саме Зінченко. За кілька хвилин Ярмоленко на швидкості пройшов двох захисників і в класичному стилі знайшов передачею Олександр. Той не зміг підлаштуватися під удар і влучив у голкіпера.

На 15-й хвилині українці таки м'яч у сітку відправили. Знову «жовто-сині» знищили лівий фланг оборони болгар, Тимчик увійшов до штрафного майданчика і відпасував на Довбика, який з кількох метрів переправив у порожні ворота. Але форвард українців перебував трохи в офсайді і заслужено гол скасували.

Гра тривала в такому ключі і далі-українці мало не кожну хвилину створювали небезпеку біля воріт болгар, які лише зрідка перебігали центр поля. По хорошому, до 35-й хвилині «жовто-сині» повинні були бути вперед у кілька голів, але замість цього програвали. Кіпер болгар Михайлов після чергового найнебезпечнішого моменту біля власних воріт виніс м'яч вперед, Матвієнко невдало спробував м'яч вибити, той зрізався в нашу штрафну, а Тимчик жахливо зіграв корпусом, віддавши круглий Кирилову. Тому залишалося лише розстріляти Бущана, який також застиг у напівпозиції — 0:1. Гол з купою помилок українців.

До завершення першої половини" жовто-сині " упустили ще кілька відмінних результатів, пішовши на перерву в ситуації, коли Довбик з трьох метрів не зміг переграти вже по суті лежачого воротаря болгар.

Перші хвилини другої половини також нічим не відрізнялися від першої 45-хвилинки. На 47-й хвилині двічі рахунок міг зрівнятися-спершу Зінченко вистрілив з-за меж штрафного майданчика в штангу, а потім трохи повз ворота пробив Яремчук. І відразу ж українці провалилися в обороні. Знову "відзначилися" Матвієнко і Тимчик. Після мало не першої осмисленої контратаки болгар Матвієнко вибиваючи потрапив в Тимчика, після чого м'яч знову потрапив до Кирилова, але підстрахував Різник, вибивши м'яч з-під ніг болгарина в підкаті. Це, до слова, для Різника дебютний матч у формі національної збірної.

Після українці ще двічі м'яч у сітку воріт болгар відправляли, але знову з офсайдів — двічі в положення поза грою потрапляв Ярмоленко.

Здавалося, що українцям сьогодні не доля забити. Аж надто завзято м'яч не хотів перетинати лінію воріт болгар. Але все ж Степаненко на 80-й хвилині прокляття зняв. Після чергової навали на ворота болгар наш опорник першим опинився на підборі і запустив м'яч у дальній кут з-за меж штрафного майданчика — 1:1.

До кінця матчу українцям так і не вдалося дотиснути болгар. Є надія, що в цьому матчі "жовто-сині" не забили все, що повинні були не забити в грі з Боснією і Герцеговиною. У підсумку нічия перед вирішальним матчем за право зіграти в плей-офф відбору на ЧС. З Боснією підопічні Петракова зіграють 16 листопада.

Україна — Болгарія — 1:1

Степаненко, 80-Кирилов, 35

Україна: Бущан (Різник, 46) — Тимчик, Кривцов, Матвієнко, Соболь-Сидорчук (Степаненко, 46), Зінченко-Ярмоленко, Малиновський, Зубков (Циганков, 61) — Довбик (Яремчук, 46)

Болгарія: Михайлов (Вуцов, 47) — Велковски, Димитров, Христовий, Йорданов (Турицов, 15) — Неделев, Цонев Б. (Янков, 69), Цонев Р. (Чочев, 61), Кирилов — Десподов (Костадинов, 69), Ілієв А.

Коментарі

Інші новини по темi