Повідомити про помилку

Україна та ЄС підписали угоду про відкрите небо

12 жовтня 2021 12:41
Події
views 218
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Україна і Європейський союз підписали угоду про єдиний авіаційний простір. Україна отримає право призначати свої авіакомпанії для польотів в будь-які країни-члени ЄС. 

Угоду підписали прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Згідно з угодою про «відкрите небо», будь-яка країна Євросоюзу зможе призначати будь-якого європейського перевізника для виконання рейсів в Україну. Крім того, європейські перевізники отримують право літати на внутрішніх українських рейсах.

Також, на саміті Україна-ЄС сторони, крім угоди про єдиний авіаційний простір, підписали ще дві угоди. Тепер Київ приєднається до двох програм — «Горизонт Європа» і «Креативна Європа».

Про це стало відомо з брифінгу президента Володимира Зеленського.

«Сьогодні крім угоди про єдиний авіаційний простір ми підписали і ряд інших важливих угод. Зокрема, про участь України у програмах „Горизонт Європа“ та „Креативна Європа“. Я щиро вдячний лідерам інституцій Європейського союзу за сьогоднішню зустріч», — заявив Зеленський.

Відзначимо, «Горизонт Європа» — це запланована на 7 років науково-дослідницька програма ЄС з фінансуванням близько 100 млрд євро. Кошти виділяються на дослідження та інновації в 2021-2027 роках. Метою програми є вирішення глобальних проблем та сприяння промислової модернізації. У тому числі запобігання зміни клімату, досягнення цілей сталого розвитку і підвищення конкурентоспроможності європейських товарів.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi