Повідомити про помилку

НАБУ вручило нову підозру брату судді Вовка з ОАСК Зонтову: раніше його взяли на передачі хабаря

20 вересня 2021 19:25
НАБУ
views 321
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Колишньому співробітнику Служби зовнішньої розвідки України, за сумісництвом адвокату, НАБУ та САП повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації. Дії особи кваліфіковані за ч.2 ст.366-2 КК України. Підозру 17 вересня 2021 підписано Генеральним прокурором„, — йдеться в повідомленні.

Відповідна стаття пердбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Експосадовець вже має статус підозрюваного за фактом вчинення іншого злочину — підбурення на надання неправомірної вигоди суддям ОАСК.

За даними слідства, Зонтов спільно з Донцем за $100 тис.  обіцяв через свого брата голову ОАСК Павла Вовка вирішити питання з одним із суддів цього ж суду про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

Нагадаємо, 6 квітня детективи НАБУ знайшли хабар на конспіративній квартирі. В ході обшуку було знайдено документи на ім'я Павла вовка, антикваріат, а також понад  $3,7 млн , 840 тис. , 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів (загалом понад 135 млн грн).

7 квітня Зонтову та Донцю повідомили про підозри. 

 9 квітня Вищий антикорупційний суд відправив Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави в 35 млн 185 тис. грн Другому фігуранту справи адвокату Юрію Донцю було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою внесення застави розміром 2 млн 951 тис. грн. Після внесення застави його було звільнено із СІЗО.

За версією слідства, адвокати Зонтов та Юрій Донець на початку 2021 року працювали зі страховою компанією «АКС Кепітал». Тоді фірма, інтереси якої у суді представляв Донець, подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби. Адвокатів «здав» правоохоронцям ліквідатор «АКС Кепітал» Коваленко, якого підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась. Слідство вважає, що Донець під час зустрічі з Коваленком запропонував йому за $100 тис. організувати рішення на користь страхової компанії.

Наразі слідство у справі продовжено до 7 жовтня.

Коментарі

Інші новини по темi