Повідомити про помилку

У Запоріжжі перейменують вулицю Таганську на честь загиблої захисниці України Юлії Чайки

16 вересня 2022 11:17
Події
views 825
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Робоча група Запорізької міської ради урбанонімів з перейменування підтримала пропозицію Демократичної Сокири назвати вулицю Таганську в Запоріжжі на честь Юлії Чайки — військовослужбовиці, яка загинула, захищаючи Запоріжжя. Родина Юлії також підтримала таку ініціативу. Про це повідомляє пресслужба ДемСокири. 

Остаточне рішення про перейменування мають прийняти депутати міської ради, наступне засідання якої заплановане на 28 вересня.

«Україні саме час позбуватися імперської залежності. Вулиці наших міст мають бути названі іменами наших героїв, які творять нову історію незалежної України. Я не хочу, щоб у моєму рідному місті була вулиця, названа на честь одноіменної вулиці в москві», — зазначив командир саперного відділення та лідер ДемСокири Юрій Гудименко.

Нагадаємо, раніше з відповідним зверненням про перейменування вулиці Таганської у Дніпровському районі на вулицю Юлії Чайки до Виконавчого комітету Запорізької міської ради звернулась ГО «Демократична сокира», активісткою якої була Юлія Чайка.

Захисниця України та громадська діячка Юлія Чайка загинула на фронті вночі 18 серпня. У неї залишився 8-річний син.

Коментарі

Інші новини по темi