Повідомити про помилку

Світовий рекорд: У США за добу на COVID-19 захворіло понад мільйон людей

4 січня 2022 12:56
Події
views 254
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

За понеділок, 3 січня, у США зараження коронавірусом підтвердили в максимальної за час пандемії кількості людей – 1,062 мільйона, що є світовим рекордом. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на дані Університету Джона Хопкінса.

Журналісти припустили, що затримки зі звітністю у попередні святкові дні, можливо, зіграли роль у такому зростанні показників. Водночас причиною рекордного сплеску заражень американців називають стрімке поширення COVID-штаму Омікрон.

Зазначено, що цей добовий приріст заражень майже вдвічі перевищує попередній рекорд у 590 000 випадків, встановлений лише чотири дні тому в США.


Водночас американське видання наголошує, що навіть новий рекордний приріст заражень у США «дуже занижений». Зазначається, що багато американців дізнаються про інфікування COVID-19, проходячи тестування вдома. Однак ці дані не повідомляються лікарям чи представникам влади і, відповідно, не потрапляють до загальної статистики щодо захворюваності.

«Хоча приріст випадків захворювання ще не переріс у важкі інфекції та стрімке зростання смертності, їхній вплив відчувається по всій країні. Результатом є скасовані рейси, закриті школи та офіси, переповнені лікарні тощо», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Інші новини по темi