Повідомити про помилку

У штабі ООС заявили про ризик ескалації на Донбасі: окупанти стягнули сотні одиниць техніки

17 лютого 2022 12:35
Події
views 3103
shares 12
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Російські найманці на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей продовжують порушувати Мінські домовленості. Зокрема, окупанти стягнули сотні одиниць техніки.

У зв'язку з цим у штабі Операції об'єднаних сил заявили про ризик ескалації на Донбасі. Про це повідомила пресслужба штабу, також про це йдеться у звіті місії ОБСЄ.

Загалом бойовики розмістили з порушенням Мінських домовленостей в ОРДЛО 230 одиниць військової техніки.

Зокрема в зоні дій так званого «1 армійського корпусу», всього розміщено озброєння та військової техніки 88 одиниці, з них:

- з порушенням лінії відведення в районі Бойківське (67 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (2 одиниці);

- з порушенням районів зберігання в районі Покровка (36 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (18 одиниць); буксирувана артилерія (12 одиниць);

- військова присутність в зоні безпеки в районах:

Кальміуське (42 км від лінії зіткнення) – радіорелейна станція (1 одиниця); БТР (1 одиниця); БМП (2 одиниці);

Покровка (36 км від лінії зіткнення) – ББМ (52 одиниці).

В зоні дій так званого «2 армійського корпусу», всього розміщено озброєння та військової техніки 142 одиниць, з них:

- з порушенням районів зберігання в районах:

Шимшинівка (27 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу
(8 одиниць);

Міусинськ (62 км від лінії зіткнення) – буксирувана артилерія невстановленого типу (3 одиниці); самохідна артилерія невстановленого типу (5 одиниць);

Садовий (57 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (10 одиниць);

Круглик (31 км від лінії зіткнення) – танки невстановленого типу (28 одиниць);

Мирне (28 км від лінії зіткнення) – буксирувана артилерія невстановленого типу (18 одиниць); самохідні гаубиці невстановленого типу (10 одиниць); танки невстановленого типу (18 одиниць);

- військова присутність в зоні безпеки в районах:

Шимшинівка (27 км від лінії зіткнення) – ББМ (11 одиниць);

Міусинськ (62 км від лінії зіткнення) – ББМ (31 одиниця).


Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях регулярно супроводжується перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.

Так, блокпості біля Заїченко озброєний представник збройних формувань не пропустив патруль СММ до населених пунктів Пікузи та Саханка.

Також, БПЛА СММ малого радіуса дії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS у результаті застосування засобів РЕБ противника в районах Волноваха, Світлодарськ, Миронівський, Козачий та Новоайдар.

Окрім того, БПЛА СММ дальнього радіуса дії зазнавав впливу перешкод сигналу обох модулів GPS у результаті застосування засобів РЕБ противника в районах Желанне та Улянівське, а також між районами Луганськ та Михайлівка, Новоандріївка та Желанне, Улянівське та Дякове, Павлівка та Луганськ.

Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення умов подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення.

Підрозділи Об'єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ. Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров'я українських воїнів та мирних громадян.
Теги

Коментарі

Інші новини по темi