Повідомити про помилку

У СБУ спростували відкриття кримінального провадження проти Євгенія Шевченка

24 грудня 2021 12:36
Політика
views 499
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Службі безпеки України заперечили інформацію про відкриття кримінального провадження за статтею про державну зраду проти народного депутата Євгенія Шевченка, виключеного зі складу фракції «Слуга народу». Це може зробити лише генеральний прокурор або особа, що виконує його обовʼязки.

Про це заявив речник Служби безпеки Артем Дехтяренко. Він наголосив, що слідчі СБУ не розпочинали кримінальні провадження щодо Шевченка за ст. 111 КК України.

«Згідно зі ст. 482-2 Кримінального процесуального кодексу України, досудове розслідування стосовно народного депутата може розпочати лише генеральний прокурор або особа, яка виконує його обов'язки», – заявив Дехтяренко.


Нагадаємо, відповідну інформацію поширив сам колишній «слуга» у своєму Telegram. М
овляв, проти нього відкрили кримінальне провадження, і він тепер в одному списку з Медведчуком та Порошенком. Він заявив, що це нібито пов'язано із його дружбою з Білоруссю.

«Тепер я в одному списку з Медведчуком та Порошенком. Весела компанія, чи не так?» – зауважив він, натякаючи на резонансні підозри своїм колегам по парламенту, які також переконані в політичній розправі над ними.

Справи, як стверджують у СБУ, хоч і немає, але через Білорусь він може мати проблеми, оскільки він неодноразово їздив до Мінська і навіть зустрічався із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Це, звісно, не злочин, але на тлі натягнутих стосунків Києва з Мінськом нардепа за це критикували.

При цьому він видав кілька несподіваних коментарів щодо Росії. Так наприклад, Шевченко називав Росію братньою та похвалив Путіна за статтю про Україну. Він натякнув, що нашій країні треба йти на зближення з Москвою.

Потім депутат узагалі здивував – дав зрозуміти, що Крим «окупував сам себе». Мовляв, не Росія винна в окупації українського півострова.

Коментарі

Інші новини по темi