Повідомити про помилку

У Росії припускають, що «Північний потік-2» можуть не сертифікувати

3 січня 2022 12:46
Події
views 352
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Заступник глави МЗС РФ Олександр Панкін заявив, що процес сертифікації газопроводу «Північний потік-2» може затягнутися або його можуть не сертифікувати зовсім. Про це повідомляє «РІА Новини».

«Регламенти процедури такі, що вони дозволяють навіть не те щоб затягнути (процес сертифікації „Північного потоку 2“, — ред.), а саме, робити цей розгляд у першій, другій умовно інстанції, розтягнувши його багато місяців ... Так, це може і до літа продовжитися», — сказав Панкін.


Він додав, що весь процес сертифікації може затягнутися до літа і припустив, що газопровід «Північний потік — 2» може бути зовсім не просертифікований.


«Так, після цього може бути там кувалда американська — чому б не уявити, що американці скажуть німцям ні грама російського газу по „Північному потоку“ не купувати? Він може бути сертифікований, а можуть і не просертифікувати. Можуть будь-що застосувати. Тобто підступи можуть бути на кожному кроці», — додав Панкін.


Раніше посол України в США Оксана Маркарова заявила, що Україна активно надає інформацію США для розширення санкцій проти «Північного потоку-2».

Нагадаємо, будівництво «Північного потоку-2» на дні Балтійського моря завершилося на початку вересня 2021 року.


Федеральне мережеве агентство Німеччини, яке проводить сертифікацію газопроводу, 16 листопада призупинило цей процес.


17 грудня оператор «Північного потоку-2» заявив, що заповнив новий трубопровід газом і готовий розпочати постачання.

Коментарі

Інші новини по темi