Повідомити про помилку

У Путіна виключили зустріч із Зеленським з обговоренням Криму та Донбасу

13 вересня 2021 15:10
Політика
views 208
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

На ймовірній зустрічі президента Росії Володимира Путіна і українського лідера Володимира Зеленського неможливе обговорення теми окупованого Криму. Сама постановка даного питання виключає можливість зустрічі.

За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, вимога української сторони обговорювати Крим унеможливлює проведення зустрічі.

«Природно, обговорення Криму не представляється можливим. Тому таке формулювання фактично ставить під сумнів взагалі гіпотетичну можливість проведення такої зустрічі», — зазначив він.

Також, президент Росії Володимир Путін відмовляється обговорювати з президентом України Володимиром Зеленським Донбас. У Кремлі заявили, що РФ нібито не є стороною конфлікту.


Нагадаємо, раніше прес-секретар українського президента Сергій Никифоров заявив, що президент Україна Володимир Зеленський готовий зустрітися з головою РФ Володимиром Путіним, аби порушити питання окупованих територій.

«Ви ж чули позицію російського президента — що вони готові зустрічатися, але питання Криму на порядок денний цієї зустрічі виносити не готові. А навіщо тоді зустрічатися? Зустрічатися, щоб обговорити що? Яка тема зараз у відносинах Росії та України важливіша за окупацію Росією окремих територій України? Тому, дійсно, є воля президента України зустрітися особисто з президентом Росії — в будь-який час, в будь-якому місці в межах нейтральної території», — заявив Никифоров.

За словами речника президента, питання зустрічі лідерів РФ та України ведуться, однак усе залежатиме від рішення Росії.

«Треба, щоб на цій зустрічі стояло питання про окупацію Росією частини території України. Тому розмова та контакти щодо цієї зустрічі на якомусь рівні дійсно підтримуються, але треба обов'язково домогтися того, щоб це найголовніше питання було винесено на порядок денний, чого РФ, звичайно, не хоче. У цьому сенсі ця зустріч залежить, за великим рахунком, від Росії — чи згодна вона говорити про те, що накоїла, і як Путін збирається це все виправляти», — додав Никифоров.

Зазначимо, що нещодавно Володимир Зеленський назвав ймовірною повномасштабну війну з Росією. Однак він вважає, що це може стати найбільшою помилкою РФ.


Про це у своїй заяві повідомляє Зеленський на форумі «Ялтинської європейської стратегії». За словами українського президента, такий сценарій розвитку подій — найстрашніший.

«Вважаю, що це буде найбільша помилка РФ. Після цього ніколи не буде існувати сусідства РФ, України та Білорусі. Цк найстрашніше, що може бути, але, на жаль, така є імовірність», — сказав Зеленський.

Коментарі

Інші новини по темi