Повідомити про помилку

У Німеччині анонсували зустрічі нормандських радників

3 січня 2022 20:19
Політика
views 269
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Політичні радники глав Німеччини та Франції планують провести переговори у рамках «Нормандського формату» з представниками України та Росії. Зустрічі пройдуть окремо. Імовірно, вони відбудуться цього тижня.

Про це сказав представник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт на брифінгу у понеділок, 3 січня, передає «Укрінформ». За його словами, спочатку радник канцлера ФРН з питань зовнішньої політики та безпеки Єнс Плетнер разом зі своїм французьким колегою зустрінуться з представником РФ.

«Предбачено розмову між паном Плетнером (радник канцлера ФРН з питань зовнішньої політики та безпеки – ред.), його французьким колегою та російським візаві цього тижня. Незалежно від цих переговорів Плетнер та його французький колега зустрінуться також цього тижня з українським партнером», — сказав Гебештрайт, не назвавши конкретної дати зустрічі.


Гебештрайт також зазначив, що останніми тижнями новий уряд ФРН неодноразово підкреслював свою, а також Парижа, зацікавленість і готовність зустрітися в «нормандському форматі» на всіх рівнях, про що були проінформовані президенти України та Росії.

Офіційний представник наголосив, що у Берліні переконані, що конфлікт між Росією та Україною може бути вирішено виключно за допомогою політичних засобів, але не військових.

Нагадаємо, наприкінці грудня повідомлялося, що Німеччина та Росія погодили зустріч щодо України. Конфлікт обговорять представники канцлера Шольца та президента Путіна Йєнс Плетнер та Дмитро Козак.

Коментарі

Інші новини по темi