Повідомити про помилку

У НАТО не виключили ймовірність нового воєнного конфлікту в Європі через Україну

7 січня 2022 20:26
Політика
views 1548
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відреагував на нарощування російських військ довкола України. За його словами, сьогодні існує ризик початку нової війни в Європі.

Таку заяву генсек зробив 7 січня на зустрічі міністрів закордонних справ країн Альянсу. Також він застеріг Кремль від повномасштабного вторгнення. Його промову транслював YouTube-канал in time Ukraine.

«Російські військові продовжують своє нарощення біля України. Ми бачимо артилерію, ми бачимо війська, ми бачимо прилади для ведення електронної боротьби. Коли все це об'єднане з російською риторикою, коли вони не погоджуються з нашими вимогами. Якщо це все поєднати, то це надсилає нам меседж, що це ризик нового військового конфлікту в Європі», — сказав Столтенберг.


Генсек НАТО наголосив, що союзники продовжують підтримувати Україну, її суверенітет та територіальну цілісність, а також надавати політичну та практичну допомогу.

«Будь-яка подальша агресія проти України матиме значні наслідки та високу ціну для Росії», – сказав Столтенберг.

Водночас Столтенберг заявив про необхідність переговорів з Росією і вже погоджено формати діалогу, але на випадок провалу Альянс готуватиметься до російської агресії.

Також він зазначив, що НАТО консультуватиметься з Україною, Грузією та Молдовою щодо переговорів з РФ.

Столтенберг пояснив, що йти на поступки Москві ніхто не збирається. Це стосується права на приєднання до Альянсу.

На його думку, реформи зможуть зробити менш уразливими перед РФ і Україною, і Грузією. Таким чином він натякнув, що від змін залежатиме питання вступу до НАТО.

«Реформи важливі, тому що це спосіб відповідати стандартам НАТО, але також це робить народи України та Грузії сильнішими», – сказав генсек.

Коментарі

Інші новини по темi