Повідомити про помилку

У Києві провели паралімпійську збірну на Ігри в Токіо

12 серпня 2021 20:12
Спорт
views 202
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

12 серпня у конгресно-виставковому центрі «Парковий» відбулась церемонія проводів національної паралімпійської збірної команди України до Токіо.

Участь у церемонії взяв президент Володимир Зеленський з дружиною, спортсмени – члени паралімпійської збірної, тренери та спортивна громадськість.

«Ви – наша гордість та слава нашого спорту, нашої країни України, нашої волі та духу. Кожен з вас є прикладом незламності та необмежених можливостей», — сказав Зеленський.

Президент перепросив паралімпійців за те, що раніше жодного разу керівництво держави не проводжало національну збірну на Ігри.

«Я, чесно кажучи, вважаю, що це сором, але ви бачите, що ми потрохи це виправимо. Для мене та для моєї дружити бути тут – це честь», — додав він.

Паралімпіада в Токіо стартує 24 серпня. Для України це сьомі за рахунком Ігри.

 

Зазначається, що 24 серпня, в день тридцятиліття проголошення незалежності від СРСР, Україна також відзначає 25 років від завоювання першої золотої медалі на паралімпіаді.

Паралімпійська збірна України братиме участь у 15 із 22 видів спорту на Паралімпіаді-2020. Зазначимо, Паралімпіада-2020 триватиме 12 днів, протягом яких представники 168 країн світу будуть змагатися за 540 комплектів нагород у 22 видах спорту (у тому числі 2-х дебютних).

Цього року Україна дебютуватиме у трьох видах спорту: голбол (чоловіча команда), бадмінтон, тхеквондо, два з яких – бадмінтон та тхеквондо – вперше увійшли до програми Паралімпійських ігор.

Загалом, на Паралімпіаді будуть представлені такі види спорту: бадмінтон, академічне веслування , велосипедний спорт (трек, шосе), голбол, дзюдо, легка атлетика, настільний теніс, пауерліфтинг, параканое, паратриатлон, плавання, кульова стрільба, стрільба з лука, тхеквондо, фехтування на візках.

 

Теги

Коментарі

Інші новини по темi