Повідомити про помилку

У Казахстані не вщухають протести, постраждало більше тисячі осіб

6 січня 2022 12:10
Події
views 2222
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Протести в Казахстані тривають вже п'ятий день. Мітинги, що почалися через різке підвищення ціни на газ, переросли в масштабні протести по всій країні. Президент Касим-Жомарт Токаєв звернувся за допомогою до ОДКБ, у складі якої Росія. 

Що відбувається в Казахстані 6 січня

- У Казахстані під час масових протестів, які сколихнули країну п'ять днів тому, постраждала понад 1 тисяча людей. Про це повідомляє «Хабар 24» із посиланням на дані тамтешнього МОЗ. Зазначається, що внаслідок заворушень 400 осіб госпіталізовано, 62 перебувають у реанімації.

- Вірменія направляє до Казахстану 70 військових у рамках миротворчих сил ОДКБ. Також у країну своїх військових направить і Білорусь.


- Російська Федерація почала перекидання військового контингенту до Казахстану. Зокрема, до країни вирушили так звані колективні миротворчі сили ОДКБ.

- Токаєв дав ряд доручень для врегулювання ситуації. Зокрема, він розпорядиться створити спецкомісію для виявлення причин подій, що відбулися, встановлення та притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності всіх винних.

- В Алмати проходить «зачистка», поліція повідомляє про десятки загиблих.

- Казахстан запровадив тимчасову заборону на вивезення великої та дрібної рогатої худоби, картоплі й моркви для стабілізації цін на соціально значущі продовольчі товари. Про це повідомила пресслужба уряду республіки.

Коментарі

Інші новини по темi