Повідомити про помилку

У ЄС можуть скоротити термін дії сертифікатів про вакцинацію від COVID-19

25 листопада 2021 15:40
Події
views 909
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Європейська комісія офіційно запропонувала змінити правила в'їзду до Євросоюзу для іноземців. Зокрема, пропонується скоротити термін дії сертифіката вакцинації від COVID з 12 до 9 місяців, а для його продовження буде потрібно бустерна доза. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.


У релізі йдеться, що на сьогодні в Євросоюзі видано понад 650 млн сертифікатів про COVID-вакцинацію, але ряд країн вже почав вводити бустерні дози. З урахуванням цього, Єврокомісія пропонує країнам-учасницям уніфікувати підхід і скоротити термін дії сертифікатів до 9 місяців після первинного курсу вакцинації.


Також наголошується, що цей період враховує рекомендації Європейського центру профілактики і контролю захворювань (ECDC) щодо введення бустерних доз через 6 місяців. Додатковий період в три місяці гарантує, що в країнах-учасницям зможуть забезпечити доступ громадян до бустерів.


«Наша головна мета — уникнути розбіжностей по всьому ЄС. Це також стосується питання про бустери, які необхідні для боротьби з вірусом. Серед інших заходів ми пропонуємо сьогодні, щоб Рада погодила стандартний термін дії свідоцтв про вакцинацію, що видаються після первинної серії»,
— зазначив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

Також відбудуться зміни для туристів, які приїжджають до країн ЄС. Єврокомісія пропонує забезпечити безперешкодний доступ між країнами ЄС для іноземців з 10 січня, але лише за умови вакцинації схваленими Всесвітньою організацією охорони здоров'я препаратами. Про це повідомляє Bloomberg.

Крім того, Єврокомісія наполягає на тому, щоб уряди країн ЄС врегулювали різницю у правилах в'їзду іноземців. Наразі в Євросоюзі використовують різні підходи до того, як довго мають діяти документи, які б підтверджували отримання щеплення від коронавірусу.

Коментарі

Інші новини по темi