Повідомити про помилку

У Держдумі РФ запропонували залишити миротворців ОДКБ назавжди та «возз'єднати» Казахстан з Росією

6 січня 2022 20:02
Події
views 1378
shares 27
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Член Комітету Державної Думи Російської Федерації з безпеки та протидії корупції Бійсултан Хамзаєв заговорив про возз'єднання Казахстану з РФ. Заява прозвучала на тлі кривавих протестів в країні та введенні військових ОДКБ. Про це Хамзаєв повідомив на своїй сторінці в Facebook

«Центральна Азія — це російська земля! У мережі йде обговорення можливого возз'єднання Казахстану з Росією. Особисто моя позиція, як громадянина Російської Федерації, незалежно від політики і посад. Підтримую проведення референдуму в Казахстані про возз'єднання Казахстану з історичною батьківщиною — Росією», — написав Хамзаєв.


Депутат зазначив, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв «всі свої заяви робить російською мовою». Таку ініціативу Хамзаєв вважає «хорошим проявом справжньої демократії».

Також, депутат Держдуми РФ Сергій Миронов запропонував залишити миротворців Організації Договору про колективну безпеку у Казахстані на постійній основі

«Сили ОДКБ можуть стати базою для формування у Казахстані системи протидії екстремізму, зокрема захисту російськомовного населення. Пропоную розглянути питання присутності військових ОДКБ у республіці на постійній основі. Це принесе мир та спокій на роки вперед», — написав Миронов.

Коментарі

Інші новини по темi