Повідомити про помилку

У Держдепі США заперечують повідомлення про евакуацію співробітників посольства в Києві

23 січня 2022 11:32
Події
views 762
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Державний департамент США заперечує інформацію про організацію евакуації родичів американських дипломатів з України на тлі можливого вторгнення Росії. Однак у відомстві заявили, що у надзвичайній ситуації американцям не потрібно чекати організованої евакуації з України. Про це заявив посадовець Держдепу США, повідомляє агентство AFP.

Водночас у Держдепі зазначили, що США зараз, як і завжди за подібних обставин, ретельно розробляють план дій на випадок екстреної ситуації та збільшення рівня небезпеки.


Зазначається, що громадянам Сполучених Штатів раніше вже радили не їздити в Україну через ситуацію з коронавірусом (четвертий рівень рекомендацій). Тепер американцям також радять звертати увагу на численні повідомлення про те, що країна-агресор Росія планує масштабні воєнні дії проти України.

«Якщо буде рішення змінити нашу позицію щодо американських дипломатів та їхніх сімей, американські громадяни не повинні очікувати на евакуацію за підтримки уряду США. В даний час для підтримки вильотів доступні комерційні рейси», – підкреслив представник Держдепу.

Коментарі

Інші новини по темi