Повідомити про помилку

Туреччина обстріляла російські вертольоти у Сирії

27 вересня 2021 11:52
Події
views 3092
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися
Напередодні візиту турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана в РФ (29 вересня) в Сирії турецькі військові обстріляли два російські вертольоти, але, правда, збити не вдалося. Інцидент трапився в сільській місцевості Аль-Хасака, що у північно-східній частині Сирії.

Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини SOHR.

«Турецькі підрозділи завдавали ракетний удар по російському гелікоптеру під час польоту над селом Аль-Дердарах на півночі Таль-Тамра в сільській місцевості Аль-Хасака. Але влучити у вертоліт не вдалося», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що турецькі сили завдали удару керованими ракетами «земля-повітря» по вертольотах, коли вони парили над селом Аль-Дердара (недалеко від російської бази) на півночі від міста Таль-Тамр провінції Хасака.


На обстріл російські вертольоти швидко зреагували і випустили теплові пастки – туркам не вдалося збити росіян і вертольоти залишили небезпечний район.

Як повідомляє Al Arabiya, поява російських вертольотів співпала з інтенсивним ракетним обстрілом в районі населеного пункту Аль-Дердара підтримуваними Туреччиною ополченцями «Національної армії».

Ці події сталися після того, як російська авіація два дні поспіль проводила рейди на турецькі зони впливу на півночі Сирії в додаткових спробах чинити тиск на Туреччину і домогтися політичних успіхів напередодні зустрічі президентів Ердогана і Путіна, яка повинна відбутися в Сочі 29 вересня.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi