Повідомити про помилку

У ЦВК назвали імена трьох нових народних депутатів

9 листопада 2021 21:09
Політика
views 206
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Центральна виборча комісія сьогодні, 9 листопада, на засіданні визнала народними депутатами трьох осіб. Двоє з них виграли довибори до Ради, ще один – замінить у «Слузі народу» Ірину Верещук, призначену на посаду міністра реінтеграції тимчасово окупованих територій. Про це повідомляє пресслужба комісії.

Так, нардепами обрано Сергія Козиря та Віталія Войцеховського, які перемогли на довиборах до Верховної ради. Також нардепом визнано Сергія Кострійчука, який замінить екс'слугу народу" Ірину Верещук.

"В ОВО № 184 народним депутатом України обрано Сергія Козиря, за якого проголосувало 21 365 виборців (62,6% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні). У свою чергу в ОВО № 197 народним депутатом України обрано Віталія Войцеховського, за якого проголосувало 15 429 виборців (46,1% від кількості виборців, які взяли участь у голосуванні). Відповідні протоколи ЦВК підписали всі члени Комісії, які були присутні на засіданні", – йдеться в повідомленні.

Після отримання необхідних документів ЦВК ухвалить рішення про реєстрацію народних депутатів. Ексглава Херсонської ОДА Сергій Козир обирався від "Слуги народу" в одномандатному виборчому окрузі №184 у Херсонській області. За нього проголосувало 21 365 виборців (62,6% кількості виборців, які взяли участь у голосуванні).


Козирю 36 років, він виходець із Дніпропетровської області. Свого часу працював на одній із шахт холдингу "ДТЕК", що належить Рінату Ахметову (у Павлограді).

У 2002-2007 навчався у Донецькому національному технічному університеті, спеціалізація "Розробка родовищ корисних копалин", магістр із розробки родовищ корисних копалин. 2009 року заочно закінчив Донецький національний технічний університет, спеціаліст із фінансів. А 2014-го – Донецький національний університет, "Правознавство", бакалавр із правознавства.

 

У вересні 2019 року був призначений заступником голови Херсонської ОДА з питань регіонального розвитку, інфраструктури та захисту навколишнього середовища. Головою Херсонської ОДА Сергій Козир став 2020 року.

 

В окрузі №197 на Черкащині депутатом Верховної Ради обрали мера міста Золотоноша Віталія Войцехівського, за якого віддали голос 15 429 виборців – 46,1%. Він обирався від партії СН. Войцехівський народився 4 липня 1967 року у селі Баштечки Жашківського району Черкаської області. З 1986-го по 1988 рік служив у ЗСУ. 1990-го закінчив Київський інститут народного господарства (спеціальність: бухгалтерський облік, контроль та аналіз господарської діяльності).

На посаді мера Золотоноші Войцехівський із листопада 2010 року. До цього працював на різних посадах у Київметробуді, на заводі "Златогор". У 2015 році Войцехівський став лауреатом премії "Людина року".

Також комісія визнала нардепом Сергія Кострійчука від політичної партії "Слуга народу". На позачергових виборах 21 липня 2019 року він балотувався у депутати парламенту за №140 у виборчому списку СН. 


Він закінчив економічний факультет Національного університету державної податкової служби України та юридичний факультет НАУ.

Під час президентських і парламентських виборів він координував роботу штабів у регіонах, 2020-го був членом Вищої ради партії, а 2021-го – головою контрольно-ревізійної комісії.

Коментарі

Інші новини по темi