Повідомити про помилку

Масові протести у Казахстані: ціни на газ знизять вдвічі, але не всюди

4 січня 2022 17:47
Події
views 1698
shares 1
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

У Казахстані з 1 січня 2022 року удвічі підвищили ціни на скраплений газ – з 60 до 120 тенге/л (приблизно з 3,72 до 7,44 грн). Це призвело до масових протестів, вони продовжуються вже третій день, і 4 січня охопили кілька великих міст.

Урядова комісія пообіцяла протестувальникам у місті Актау, що заході Казахстану, знизити ціну на газ до 50 тенге за літр. Крім цього влада гарантувала не притягувати учасників акцій до відповідальності. Про це повідомляє пресслужба глави уряду Казахстану.

«Урядова комісія зустрілася з активістами, які зібралися на площі Інтимак у місті Актау. На зустрічі озвучено рішення, прийняті в ході переговорів з ініціативною групою міста Актау, а саме щодо зниження вартості зрідженого газу та встановлення ціни в 50 тенге за літр у Мангістауській області в рамках соціальної відповідальності АТ НК „Азмунайгаз“, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, у Казахстані третій день поспіль тривають масові протести, спочатку викликані зростанням цін на скраплений газ.

Спочатку протестувальники вимагали знизити ціну на газ. Потім вони закликали до відставки чинного уряду, викорінення корупції і кумівства, будівництва фабрик і заводів, скорочення безробіття.

Крім цього, вимоги розширилися — крім відставки уряду, вони хочуть викорінення корупції та відходу з політики Нурсултана Назарбаєва.

Теги

Коментарі

Інші новини по темi