Повідомити про помилку

Нардепа Трухіна виключили із партії «Слуга народу», за ДТП за його участю візьметься НАБУ

2 лютого 2022 10:40
Події
views 540
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Генеральний прокурор України Ірина Венектова доручила зареєструвати кримінальне провадження проти нардепа Олександра Трухіна. При цьому його виключено з партії «Слуга народу». 

Причиною виключення нардепа стало скандальне відео з місця ДТП за його участі, де Трухін намагався «домовитися» з поліцейськими, а також «вирішити» питання з міністром внутрішніх справ.

Як зазначила Шуляк, виключення означатиме припинення повноважень нардепа як голови Полтавської обласної організації партії. Крім того, вона закликала представників фракції «СН» у Верховній Раді якнайшвидше зібрати засідання та розглянути інцидент за участю Трухіна для ухвалення рішення.

Крім того, генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова у своєму Facebook повідомила, що дала доручення зареєструвати кримінальне провадження проти Трухіна.


«На жаль, йдеться вже не тільки про участь в ДТП. Абсолютно очевидно, що питань для вивчення набагато більше. Підслідність визначаю за НАБУ», –
зазначила вона.

Зі свого боку в ДБР, яке займається справою про ДТП за участі Трухіна, прокоментували відео, опубліковане «Українською правдою». У бюро зазначили, що слідство досі триває. Матеріалів, оприлюднених журналістами, на момент виходу розслідування у розпорядженні слідства не було.

У коментарі наголошується, що слідчі допитали співробітника поліції, відео з особистої камери якого оприлюднили журналісти, однак працівникам ДБР він не надав інформації, яку повідомив журналістам.

У бюро додали, що на момент ДТП на зазначеній ділянці траси ще не було камер відеоспостереження. Слідчі звернулися до громадян із проханням надати додаткові відеодокази, однак це не дало бажаного результату. Тепер ДБР витребує їх у законному порядку та надасть оцінку зафіксованим на них фактам.

Коментарі

Інші новини по темi