Повідомити про помилку

Трегубов: в наступі на Соледар є політична складова, росіянам треба хоч десь показати «перемогу»

11 січня 2023 21:57
Події
views 1961
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Віктор Трегубов, капітан ЗСУ, до 24.02.2022 член політради Демократичної Сокири в ефірі телеканалу «Еспресо» заявив, що в наступі на Соледар є політична складова, адже росіянам треба хоч десь показати перемогу, бо інакше все, що вони можуть демонструвати у цій війні — це поразки та відступи. Про це повідомила пресслужба ДемСокири.

«Сам по собі Соледар не дуже цікавий для росіян. Але в стратегічній перспективі вони хочуть охопити Бахмутську операцію. Це логічний шлях, бо Соледар їм це частково дозволяє. І це матиме певний військовий ефект — тактичний, з можливістю перевести в оперативний», — пояснив експерт.


Також він підкреслив наявність політичної складової для росіян.

«Показати „перемогу“ чи якийсь прогрес вони можуть виключно на Бахмутському напрямку. Тому вони намагаються „консервувати м'ясо“ —в якому у них немає нестачі — на цьому напрямку і домогтись там хоч якогось успіху. Для них це дуже важливо. Їм дали карт-бланш, дали велетенську кількість м'яса («чмобіків» та зеків). І вони їх тихесенько утилізують з користю для себе", — пояснив Трегубов.

Нагадаємо, 11 січня російські канали повідомили, що нібито вся територія Cоледара під контролем росіян. У ЗСУ цю інформацію спростували: Сили оборони України в місті, продовжуються бої.

Коментарі

Інші новини по темi