Повідомити про помилку

Україна отримала 600 млн євро другого траншу від Євросоюзу

25 жовтня 2021 14:11
Події
views 426
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Україна 25 жовтня отримала 600 млн євро другого траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу. Про це повідомляється у заяві президента України Володимира Зеленського в Twitter.

«За підсумками 23-го Саміту Україна — ЄС сьогодні отримано 600 млн макрофінансової допомоги від Євросоюзу», — написав він.

Як зазначається в повідомленні Єврокомісії, після цієї виплати непогашена сума кредитів Україні в рамках її численних програм досягає 4,4 млрд євро.


Нагадаємо, Європарламент і Єврорада 25 травня 2020 року ухвалили рішення про можливість надання «виняткової» макрофінансової допомоги країнам Європейської політики сусідства, зокрема Україні, у зв'язку з негативними фінансово-економічними наслідками, зумовленими поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Міністр фінансів Сергій Марченко та голова НБУ Кирило Шевченко 23 червня підписали меморандум і кредитну угоду з Єврокомісією. 14 вересня минулого року президент Зеленський підписав закон про ратифікацію меморандуму між Україною і Євросоюзом про отримання макрофінансової допомоги ЄС в сумі до 1,2 млрд євро.

Перший транш за цією програмою в 600 мільйонів Україна отримала в грудні 2020-го.

Коментарі

Інші новини по темi