Повідомити про помилку

Зеленський пригрозив Лукашенку торговельною війною

8 лютого 2022 18:20
Політика
views 745
shares 0
comments 0
Підписуйтесь на наш Telegram telegram Підписатися

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час спільної з Емануелем Макроном конференції, передає «Економічна правда».

8 лютого президент Володимир Зеленський публічно прокоментував заяву самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка щодо можливості зупинок постачання палива та електрики до України.

За словами Зеленського, Білорусь втратить більше ніж Україна при такому кроці.

Він нагадав, що торговельне сальдо між країнами складає $6 млрд, з них експорт РБ до України — $4,5 млрд/

Нагадаємо, самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко заявив, що білоруська та російська армії можуть розпочати спільні бойові дії на сході України.

Починаюи з 7 лютого Білорусь запровадила заборону на залізничний транзит нафтопродуктів, хімічних та мінеральних добрив, завантажених на станціях «Литовських залізниць».

Також Лукашенко заявив, що у випадку ескалації конфлікту між Києвом і Москвою Білорусь припинить постачання палива і електроенергії в Україну.

«Нещодавно товаріщ… одна людина з Білорусі також заявила, якщо буде ескалація з боку Росії, то вони припинять постачання в Україну енергоресурсів. Людина сказала ці слова, і як ми повинні на це реагувати? Я вам скажу, як я відреагував. Я попросив надати мені статистику товарообміну між Україною та Білоруссю. У нас товарообігу на $6 мільярдів. І з них $1,5 мільярди експортує Україна в Білорусь, 4,5 мільярди експортує Білорусь в Україну„, — почав Зеленський у відповідь на заяву Лукашенка.

«Тобто, якщо країни починають обмежувати торгівлю одна з одною, хто ж від цього страждає? У даному випадку постраждають просто люди. Якщо є бажання у Кам'яний вік перейти, можна зробити так. Щось заборонить Білорусь, щось заборонить Україна. Але хто страждає? Тим більше, ви бачите, у товарообігу в 6 мільярдів точно не Україна виграє„, — сказав президент.

Коментарі

Інші новини по темi